Effektivt hjemmearbejde – 3 simple råd

Written By Jonas@tronis.dk

10. November 2020

Effektivt hjemmearbejde – 3 simple råd: Nylige studier viser at Covid-19 situationen, har delt os arbejdstagere op i 2 grupper. Dem som godt kan lide at arbejde hjemme, og dem som ikke kan.

Nogle føler de når mindre, andre føler de når mere. Fælles for de fleste er dog, at vi ikke er vant til at have denne mængde af hjemmearbejdsdage. Dette stiller derfor også krav til hvordan vi arbejder, samt hvor effektive vi er.

Gruppe 1: Dem som har føler de når mere ved hjemmearbejde

Denne gruppe arbejder som de plejer, og trives
godt med kollegaerne ikke konstant står i hiver i dem for ligegyldige samtaler.
Denne gruppe kan dog stadig godt bruge enkelte af de nedenstående redskaber, du
vælger helt selv 😊

Gruppe 2: Dem som når mindre ved hjemmearbejde

Denne gruppe er mindre motiveret, og har dermed også automatisk nemmere ved at falde i, og glemme effektiviteten. 

Effektivt hjemmearbejde – 3 simple råd 

1: Struktur

Et af de mest essentielle virkemidler for effektivitet er godt og godt: Struktur.

Dette er i alle henseender: Stå op til vanlig tid, alm. Morgenrutiner. Det kan også hjælpe for flere at tage alm. Arbejdstøj på, for at tricke din kognitive del, omkring du faktisk er på arbejde. Du kan også med fordel lave en fast tidsplan over din arbejdsdag, så pauser og frokost og fyraften ligger på faste tidspunkter. Opdater også din kalender med dette, så der ikke pludseligt midt i karrysilden kommer et teams opkald fra chefen.

2: Find en fast arbejdsplads derhjemme  

Det er naturligvis alfa-omga for at holde koncentrationen ved lige, at du har en fast base. Her må ikke være for mange
forstyrrelser, du skal se dette som dit nye kontor. Fortæl også dine nærmeste at når du sidder her, så er du på arbejde og må ikke forstyrres.

3: Husk din kollega

Om du tilhører gruppe 1 eller gruppe 2, er det stadig vigtigt at tale med dine kollegaer om andet end arbejde. Dette kan gøres for din egen skyld, men bestemt også for deres. En ugentlig update med dine tætteste kollegaer, giver også dig en ide om hvordan deres hjemmefront ser ud, og måske også en forklaring på evt. manglende arbejdsindsats.


Er du interesseret i konkrete værktøjer indenfor Teams, Outlook, kalender mm. Ifm. hjemmearbejde, kan du læse mere om vores hjemmearbejds kursus her: https://www.tronis.dk/course/hjemmearbejde/

Effektivt hjemmearbejde - 3 gode råd

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *