Pomodoro teknik

Written By Jonas@tronis.dk

8. June 2020

Hvad er det?

Pomodoro teknik er en tidsstyringsmetode, der kan bruges til enhver opgave. For mange mennesker er tiden en fjende. Den angst, der udløses af “det tikkende ur”, især når det drejer sig om en deadline, fører til ineffektivt arbejde og studievaner, som igen fører til udsættelse.

Målet med pomodoro teknik er at bruge tid som en værdifuld allieret til at udføre det, vi vil gøre på den måde, vi vil gøre det, og at sætte os i stand til løbende at forbedre den måde, vi arbejder eller studerer på. 

Målene

Pomodoro teknik giver et simpelt værktøj / proces til forbedring af produktiviteten (din og dine teammedlemmers), som kan gøre følgende:

  • Lindre angst knyttet til begyndelsen
  • Forbedre fokus og koncentration ved at skære ned på afbrydelser
  • Forøg bevidstheden om dine beslutninger
  • Øg motivationen og hold den konstant
  • Styrk beslutsomheden om at nå dine mål
  • Forbedre estimeringsprocessen, både kvalitativt og kvantitativt
  • Forbedre dit arbejde eller din studieproces
  • Styr din beslutning om at fortsætte med at anvende dig selv i komplekse situationer

Det grundlæggende 

I begyndelsen af ​​hver dag skal du vælge de opgaver, du skal udføre, og placere dem på TODO-listen ovenfor. Begynd at arbejde: Start Pomodoro-timeren Strik, indtil Pomodoro ringer Tag en kort pause (3-5 minutter) Fortsæt med at arbejde, Pomodoro efter Pomodoro, indtil den aktuelle opgave er afsluttet. Hver 4. Pomodoros tager en længere pause (15-30 minutter).

Regler & tips

Hvis en opgave tager mere end 5–7 Pomodoros, skal du nedbryde den Hvis det tager mindre end en Pomodoro, skal du tilføje det og kombinere det med en anden opgave Når en Pomodoro begynder, skal den ringe Den næste Pomodoro vil gå bedre Log ind på tjenesten, og følg dine fremskridt Pomodoro-teknikken bør ikke bruges til aktiviteter, du laver i din fritid. Nyd fritiden!

Pomodoteknikken er verdens bedste værktøj til personlig effektivitet. 

Brug evt. https://tomato-timer.com/ 

Du kan høre mere om pomodoro teknikken, samt andre teknikker, enten via vores personlig effektivitets forløb, eller vores effektivitets workshop.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *